10 gezondheidsvoordelen van Matcha
Als het op superfoods aankomt,
staat Matcha thee zonder twijfel met stip op één.

Lees hier de vele gezondheidsvoordelen van deze groene mirakelthee.

Matcha is een bijzondere thee. Hoewel matcha eigenlijk een typische Japanse drank is, komt het oorspronkelijk uit China. Het wordt beschouwd als de meest gezonde onder de groene theesoorten. Matcha is een poeder dat van de bovenste blaadjes van de Camellia Sinensis theeplanten wordt gemaakt. De blaadjes worden gemalen tot een helder groen poeder.
De blaadjes van de Camellia Sinensis worden voor het maken van Matcha schaduw gegroeid. De schaduw stimuleert een toename van chlorofyl, waardoor de blaadjes veranderen van kleur en de Matcha zijn heldere groene kleur krijgt. Naast de toename van chlorofyl wordt ook de productie van aminozuren in de bladeren verhoogd. De blaadjes worden vroeg geplukt (eerste lente pluk), nog voordat ze volgroeid zijn. Dit zorgt ervoor dat Matcha zijn aangenaam zoete smaak krijgt. Hoe later de blaadjes worden geplukt (tweede zomer pluk), hoe kruidiger en bitterder de smaak van de Matcha wordt. De later geplukte Matcha bladeren worden vaak gebruikt voor het maken van Culinaire Matcha, waarmee geblend, gebakken of gekookt wordt. 
In Japan werd het drinken van Matcha thee in de 16e eeuw een ware ceremonie. Vandaag de dag wordt Matcha overal ter wereld gebruikt!

De verbazingwekkende Matcha gezondheidsvoordelen (ook wel het groene goud genoemd!)

1. Matcha geeft energie
Waar koffie cafeïne bevat, en thee de stof L-theanine, bevat Matcha beide! Matcha geeft je hierdoor een ontspannen gevoel zonder dat het je versuft en geeft je een langdurige energie boost. 

2. Matcha heeft een gunstig effect op je geheugen en concentratie vermogen.
De stof L-theanine, die onder andere verantwoordelijk is voor de productie van dopamine en serotonine verbeterd je concentratievermogen, je geheugen en je humeur!

3. Matcha draagt bij aan de ontgifting van het lichaam
Matcha thee bevat chlorofyl. Deze stof zorgt ervoor dat je lichaam afvalstoffen afvoert en het bloed meer zuurstof kan opnemen. Schadelijke stoffen worden uit je lichaam verwijderd waardoor je beter in je vel zit. 

4. Matcha verhoogt het immuunsysteem
Vanwege het chlorofyl dat matcha thee bevat, helpt het je immuunsysteem opbouwen en je weerstand verhogen. Tevens bevat Matcha calcium, ijzer, kalium, eiwitten, vitamine A, B, C en E. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke bouwstenen die ons immuunsysteem versterken. 

5. Matcha draagt bij aan gewichtsverlies
Groene thee bevat van nature een goede hoeveelheid leptine en EGCG. Doordat matcha fijngemalen is en je lichaam dit volledig opneemt, vind je hier een hoge dosis leptine in. Leptine zorgt ervoor dat je spijsvertering een boost krijgt. 

6. Matcha verkleint het risico op hart- en vaatziekten
Het drinken van groene thee kan je helpen je cholesterol te verbeteren waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verkleind. 

7. Matcha en diabetes
Matcha zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel minder snel stijgt. Mensen met  diabetes type 2 doen er goed aan om iedere dag 1 tot 2 koppen matcha thee te drinken. Je spijsvertering wordt verbeterd en je lever kan beter gaan functioneren.

8. Matcha voor een mooie huid
Matcha bevat enorm veel antioxidanten. Deze vele antioxidanten zorgen ervoor dat je huid in goede conditie blijft. Matcha heeft tevens een anti-inflammatoire werking, wat het herstelvermogen van je huid ondersteunt en je huid beschermd tegen veroudering. 

(Antioxidanten gaan veroudering tegen, zorgen ervoor dat onze huid in goede conditie blijft, verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en hebben een cholesterolverlagende werking.)

9. Matcha helpt ontspannen
De unieke amonizuur L-Theanine die in matcha aanwezig is zorgt voor een kalmerend effect. Daarnaast zorgt de matcha thee ceremonie ervoor dat je een, even tot rust komen, momentje voor jezelf hebt. Neem hiervoor ook echt even de tijd. Je zal merken dat je de rest van de dag dat fijne ontspannen gevoel met je meeneemt.

10. Matcha is leuk!
Naast alle supergezonde voordelen die matcha thee met zich mee brengt, wordt vaak vergeten te benoemen dat het ook nog eens héél erg leuk is! De traditionele Japanse thee ceremonie is een ware traktatie om op dezelfde wijze na te doen. Ook vrienden en familie zullen met plezier naar dit eeuwenoude ritueel kijken, of nog beter, met je meedoen!

(Leuke dingen doen en een gezonde lifestyle is een weldaad voor je lichaam, lichamelijk en geestelijk.)

Bekijk in onderstaand filmpje (53 sec.)
hoe je een lekkere kop Matcha thee maakt.

 

 Matcha Bestellen

Ceremonial Matcha bestellen
34,95

Verkrijgbaar in 30 gram

Ceremonial Matcha 'Supreme' bestellen
44,95

Verkrijgbaar in 30 gram

Culinair Matcha bestellen
19,95

Verkrijgbaar in 30 gram