Matcha-latte maken


Om je vingers bij af te likken!

Het is niet zo verwonderlijk dat de populariteit van Matcha-latte de laatste jaren enorm is gestegen. Matcha is hip en je ziet het steeds meer. Inmiddels drinken veel mensen dit heerlijke en gezonde drankje zelfs in plaats van hun standaard kopje koffie of cappuccino. Maar wat is nou een Matcha-latte? Matcha-latte is een gewone Matcha-thee met opgeklopte melk. Een soort cappuccino, maar dan zonder koffie. De melk maakt de smaak van de Matcha-latte nog zachter. Hieronder lees je hoe je thuis of op je werk een lekkere kop Matcha-latte kunt bereiden. Ook geven we je vier originele Matcha-latterecepten die echt de moeite waard zijn om te maken en te proeven. Geniet ervan!

Heb je zelf een lekker Matcha-latterecept dat je graag met iedereen wilt delen? Stuur je recept naar ons door.

Matcha Latte



Ingrediënten

  • 1 bamboelepel Culinair matcha
  • 15 ml warm water (een eetlepel)
  • 80 ml heet water (ongeveer 80 graden)
  • 1 glas melk naar keuze (zie Toevoeging)

Bereiding

    1. Doe de Matcha in een kommetje.
    2. Voeg hier de eetlepel warm water aan toe.
    3. Meng dit met de bamboegarde door elkaar tot een gladde pasta.
    4. Voeg vervolgens 60 ml water (van 80 graden) toe. Klop dit met de bamboegarde op met een snelle W-beweging, zodat er een schuimlaagje ontstaat.
    5. Klop de melk op, voeg dit toe aan de Matcha en klaar is je Matcha-latte!
    6. Voeg naar smaak eventueel wat honing toe.

      Toevoeging en inspiratie

      Gebruik in plaats van zuilvelmelk eens een plantaardige melk, zoals amandelmelk, havermelk, rijstmelk of hazelnootmelk. Het geheim van een heerlijke Matcha-latte? Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan zonder dat je het laat koken.

      Tip

      Ga je Matcha-latte op je werk drinken? Kies dan voor een eenvoudige variant. Meng de matcha-poeder met heet water en voeg er een scheutje amandelmelk aan toe.

      Maak een matcha latte met onze handige accessoires

       

      Kokos Matcha Latte



      Ingrediënten

      • 125 ml water
      • 125 ml kokosmelk
      • 1 bamboelepel Culinair matcha
      • 1 theelepel vanillesiroop
      • 1 theelepel honing
      • Een klein snufje zeezout

      Bereiding

        1. Kook het water en laat dit afkoelen tot een temperatuur van tussen de 60 en 70 graden.
        2. Verwarm ondertussen alvast de kokosmelk.
        3. Meng de Culinair Matcha-poeder met het afgekoelde water en klop dit even goed op met een bamboegarde. Niet langer dan dertig seconden, want dan krijg je een bittere smaak.
        4. Klop de verwarmde kokosmelk goed op zodat dit lekker schuimig wordt.
        5. Vul een grote kop of kom voor twee derde met kokosmelk.
        6. Voeg een klein snufje zeezout toe.
        7. Doe vervolgens het Matcha-mengsel en de eetlepel honing erbij.
        8. Vul je kop of kom op met de rest van het melkschuim.

            Iced Matcha-latte



            Ingrediënten

            • 350 ml melk naar keuze
            • 2 bamboelepels Culinair matcha
            • 2 theelepels vanillesiroop (of honing/suiker)
            • IJsklontjes

            Bereiding

              1. Schenk de melk en de vanillesiroop (of honing/suiker) samen met de culinair Matcha in de blender.
              2. Blend het geheel ongeveer dertig seconden tot één minuut.
              3. Vul een groot glas met ijsklontjes.
              4. Schenk de Matcha-lattemix in je glas.
              5. Geniet van je supergezonde en verkoelende iced Matcha-latte.

                Toevoeging en inspiratie

                Gebruik in plaats van zuilvelmelk eens een plantaardige melk, zoals amandelmelk, havermelk, rijstmelk of hazelnootmelk. Het geheim van een heerlijke Matcha-latte? Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan zonder dat je het laat koken.

                 

                Vegan Matcha-latte



                Ingrediënten

                • 15 ml heet water
                • 1 bamboelepel Culinair Matcha
                • 180 ml kokosmelk of macadamianotenmelk
                • 15 ml esdoornsiroop (ook wel ahornsiroop genoemd)

                Bereiding

                  1. Schenk 15 ml water van ongeveer 70 graden in je favoriete kopje of kom.
                  2. Voeg een theelepel Culinair Matcha toe en klop dit op tot je een mooie schuimlaag hebt.
                  3. Verwarm de melk en klop deze langzaam op.
                  4. Schenk de melk bij de opgeklopte Matcha.
                  5. Geef de Matcha-latte een lekker zoete smaak met een scheut ahornsiroop.
                  6. Geniet van je heerlijke vegan Matcha-latte.

                  Toevoeging en inspiratie

                  Gebruik ook eens een andere plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk, havermelk, rijstmelk of hazelnootmelk. Het geheim van een heerlijke Matcha-latte? Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan zonder dat je het laat koken.

                     

                    Chocolade Matcha Latte


                    Ingrediënten

                    • 1 kopje water
                    • 1/2 kopje kokosmelk (zie Toevoeging)
                    • 2 tot 3 theelepels (witte of pure) cacaopoeder/stukjes
                    • 1/2 bamboelepel Culinair Matcha
                    • 1 theelepel honing naar smaak

                    Bereiding

                      1. Doe het water en de kokosmelk in een pan.
                      2. Verwarm dit zachtjes tot het mooi heet is. Laat het niet koken!
                      3. Voeg de cacaopoeder, de Culinair Matcha en een beetje honing naar smaak toe.
                      4. Klop het geheel goed op.
                      5. Giet de Matcha-latte in je favoriete kopje of kom.
                      6. Nip je chocolade-Matcha lekker langzaam en prikkel je zintuigen.

                        Toevoeging & inspiratie

                        Gebruik in plaats van water en kokosmelk eens een andere melk naar keuze, zoals amandelmelk, havermelk, zuivelmelk of volle room. Het geheim van een heerlijke Matcha-latte? Verwarm de melk zachtjes in een kleine pan zonder dat je het laat koken. Voeg vervolgens de cacaopoeder en de Matcha toe. Maak het geheel af met een beetje honing om je chocolade Matcha-latte een heerlijk zoete smaak te geven.