Matcha Latte maken


Het is niet zo verwonderlijk dat matcha latte zo enorm aan populariteit is gestegen. Matcha is hip en je ziet het steeds meer. Dit heerlijke en gezonde drankje vervangt inmiddels voor velen zelfs het standaard kopje koffie of cappuccino. Maar wat is een matcha latte? Matcha Latte is een gewone matcha, met opgeklopte melk. Een soort cappuccino idee, maar dan zonder koffie. Door de melk in de matcha latte wordt de smaak nog zachter. We leggen je hieronder uit hoe je thuis of op je werk een lekkere kop matcha latte kunt bereiden. Tevens hebben we 4 originele matcha latte recepten aan het lijstje toegevoegd die ook zeker de moeite waard zijn eens te maken en te proeven!

Heb je zelf een lekker matcha latte recept die je graag met iedereen wilt delen? Stuur je recept naar ons door.

Matcha Latte



Ingrediënten

  • 15 ml warm water
  • 80 ml heet water (ongeveer 80 graden)
  • 1 glas melk naar keuze (zie toevoeging)
  • 1 bamboe lepel Culinair matcha

Bereiding

  • Doe de Matcha in een kommetje. Voeg hier een eetlepel warm water aan toe.
  • Meng dit met de bamboe garde door elkaar tot een gladde pasta.
  • Voeg vervolgens 60 ml water (80 graden) toe. Klop dit met de bamboe garde op met een snelle 'W' beweging, zodat er een schuimlaagje ontstaat.
  • Klop de melk op en voeg dit toe aan de Matcha.
  • En klaar is je Matcha latte. Voeg naar wens eventueel wat honing toe.

Toevoeging & inspiratie

Gebruik 350 ml melk naar keuze, zoals amandel, haver of zuivelmelk. In plaats van het water en kokosmelk. Je kunt elke melk gebruiken waar je van houdt, zoals amandel of volle room. Het geheim is om de melk zachtjes in een kleine pan te verwarmen - wees gul met je melk en pas aan volgens je smaak. Verwarm het zonder te koken.

Tip

Matcha latte op je werk drinken? Kies voor een eenvoudige variant. Meng het matchapoeder met heet water en voeg er een scheutje amandelmelk aan toe.

Maak een matcha latte met onze handige accessoires

 

Kokos Matcha Latte



Ingrediënten

  • 125 ml water
  • 125 ml kokosmelk
  • 1 bamboe lepel Culinair matcha
  • 1 theelepel vanillesiroop
  • 1 theelepel honing
  • Een klein snufje zeezout

Bereiding

  • Kook het water en laat het afkoelen tot een temperatuur tussen de 60 en 70 graden.
  • Verwarm ondertussen vast de kokosmelk.
  • Meng het Culinair matcha poeder met het afgekoelde water en klop dit even goed op. Niet langer dan 30 seconden, want dan krijgt je een bittere smaak. Dit gaat nog makkelijker met een speciale bamboe matcha garde.
  • Klop de kokosmelk goed op zodat het lekker schuimig wordt.
  • Vul 1 grote kop of kom voor 2/3 met kokosmelk.
  • Doe vervolgens het matchamengsel en de eetlepel honing erbij.
  • Vul je kop of kom op met de rest van het melkschuim.

    Iced Matcha Latte



    Ingrediënten

    • 350 ml melk naar keuze
    • 2 bamboe lepels Culinair matcha
    • 2 theelepels vanillesiroop (of honing / suiker)
    • Ijsklontjes

    Bereiding

    • Schenk de melk, de vanillesiroop (of honing / suiker) samen met 2 theelepels in de blender.
    • Blend het geheel ongeveer 30 seconden tot 1 minuut.
    • Vul een groot glas met ijsklontjes.
    • Schenk de matcha latte mix in je glas.
    • Geniet van je super healthy en verkoelende iced matcha latte.

    Toevoeging & inspiratie

    Gebruik 350 ml melk naar keuze, zoals amandel, haver of zuivelmelk. In plaats van het water en kokosmelk. Je kunt elke melk gebruiken waar je van houdt, zoals amandel of volle room. Het geheim is om de melk zachtjes in een kleine pan te verwarmen - wees gul met je melk en pas aan volgens je smaak. Verwarm het zonder te koken.

     

    Vegan Matcha Latte



    Ingrediënten

    • 1 bamboe lepel Culinair matcha
    • 15 ml esdornsiroop (ook wel ahornsiroop genoemd)
    • 15 ml heet water
    • 180 ml kokosmelk of macadamia noten melk

    Bereiding

    • Schenk 15 ml heet (ongeveer 70 graden) in je favoriete kopje of kom.
    • Voeg een theelepel Culinair matcha toe en klop het op tot je een mooie schuimlaag hebt.
    • Verwarm de melk en klop deze langzaam op.
    • Schenk de melk bij het hete water en matcha.
    • Geef de matcha latte een lekkere zoete smaak met een scheut ahornsiroop.
    • Geniet van je heerlijke vegan matcha latte.

     

    Chocolade Matcha Latte



    Ingrediënten

    • 1 kopje water
    • 1/2 kopje kokosmelk (zie toevoeging)
    • 2-3 theelepels (witte of pure) cacao poeder/stukjes
    • 1/2 bamboe lepel Culinaire Matcha
    • 1 theelepel honing om te zoeten

    Bereiding

    • Combineer water en kokosmelk in een pan.
    • Verwarm zachtjes tot het mooi en heet is.
    • Voeg de cacao poeder, Culinair Matcha en een beetje honing toe om te zoeten.
    • Klop het geheel goed op.
    • Giet het in je favoriete kopje of kom.
    • Nip je Matcha chocolade matcha lekker langzaam en prikkel je zintuigen.

    Toevoeging & inspiratie

    Gebruik 1 1/2 kopjes melk naar keuze, zoals amandel, haver of zuivelmelk. In plaats van het water en kokosmelk. Je kunt elke melk gebruiken waar je van houdt, zoals amandel of volle room. Het geheim is om de melk zachtjes in een kleine pan te verwarmen - wees gul met je melk en pas aan volgens je smaak. Verwarm het zonder te koken en voeg dan de cacao poeder, Matcha en een beetje honing toe om het een heerlijk zoetje te geven.