Over MatchachaBedacht door twee echte Matcha-lovers, Walter en Claudia in 2017. En uiteindelijk opgericht in 2019. Deze Matcha theeleuten verbaasde het keer op keer hoeveel lage kwaliteit soorten Matcha er in Nederland verkrijgbaar zijn én dus ook gedronken worden. Veel, vaak grotere bedrijven (zie video), spelen slim in op deze nieuwe groene trend, maar leveren helaas niet de (echte) kwaliteitsstandaard die je zou mogen verwachten. Dit waarschijnlijk om een concurrerende prijs te behouden tegenover de andere grote bedrijven. Zonde!

Fopperij als je denkt dat je (goede) Matcha koopt en 
het vervolgens niet lekker vindt.

 
Tijd dus om hier een stokje voor te steken! Dit werd nog eens extra duidelijk gemaakt door het programma 'Keuringsdienst van Waarde' in 2018 (zie video). In dit programma werden verschillende Matcha groene thee poeders onder de loep genomen en natuurlijk geproefd. Het oordeel volgens de Thee-sommelier; 'Er zijn maar weinig mensen die weten hoe goede (Matcha) thee hoort te smaken'.. En daar sloeg hij de spijker op zijn kop! Misschien wisten we ook niet beter? Een goede kwaliteit Matcha wordt tenslotte nog zo beperkt aangeboden in Nederland, laat staan een uitmuntende kwaliteit.

Je herkent het verschil pas als je het ziet en proeft!

Met dat uitgangspunt is het allemaal begonnen en zijn Walter en Claudia opzoek gegaan naar de hoogst mogelijk verkrijgbare kwaliteit Matcha thee.. Hun reis naar, wat uiteindelijk 'Matchacha' is geworden.

Proeven, zoeken, proeven en maar weer verder zoeken. Niet alleen het huis was groen, de twee zagen er zelf ook groen van! Ze hebben alle Matcha poeders voorbij zien komen. Matcha vanuit het buitenland, de supermarkten, groothandels, webwinkels tot en met Matcha van de regionale toko's. Helaas voldeed geen enkele Matcha aan hun verwachting. Misschien te kritisch? Te hoge verwachtingen? Of is het echt zo lastig om een lekkere Matcha thee in Nederland te verkrijgen?

Dit is het!

Na een flinke en vooral (smaak)verhelderende reis zijn zij uiteindelijk terecht gekomen bij de Matcha van theeplantage 'Shohokuen' in Uji Japan. De bakermat van de Matcha thee. Wauw, dit is het! Een blije kreet die tegelijkertijd uit beide monden klonk bij het proeven van deze Matcha. Dit was precies de smaakbeleving die zei zochten. Niet eerder waren zij een Matcha tegengekomen van deze hoge kwaliteit en tongstrelende smaak. 

Met deze diepgroene Matcha gaan we heel veel liefhebbers in Nederland (en ook België) blij maken! 

De eerste missie was geslaagd en een succes te noemen. Deze Matcha thee was definitief in hun hart gesloten en moest bij iedereen naast de theepot komen te staan. Dat werd de tweede missie! Tijd om het Nederlandse thee landschap eens te verfrissen en kennis te laten maken met dit fantastische Japanse Matcha poeder. En wat voor één! Een Matcha om héél erg trots op te zijn.

De Matcha thee van de Japanse ´Shohokuen´ plantage in Uji is uitgeroepen tot beste Matcha ter wereld! Gold medal - Global Tea Championship


De start van Matchacha

Een uitmuntende Matcha thee aanbieden die ook 'die-hard' koffie drinkers doet proeven en verrassen. Daar moest het allemaal mee beginnen. Daarnaast wilden Walter en Claudia dat het voor iedere bezoeker, proever of nieuwsgierige, duidelijk zou zijn wat ze bij Matchacha daadwerkelijk kopen. Zo moest duidelijk de herkomst van hun Matcha te vinden zijn, hoe, wanneer en op welke plantage het verbouwd is, welke eisen er aan gesteld zijn en ga zo maar door. Alles waar zij in het begin naar zochten bij anderen, maar niet duidelijk konden terugvinden.

De Matchacha Website live!

Matchacha.nl - De Matcha winkel van Nederland 
Voor iedere Matcha-liefhebber die de allerbeste Matcha thee wil drinken. Eén ding staat vast, na het zien en drinken van deze prachtige en smaakvolle Matcha ben je verkocht en stel je voortaan dezelfde hoge (smaak) eisen als Walter en Claudia. En voor wie de ceremoniële beleving volledig wil beleven, zijn inmiddels ook de authentieke en moderne Japanse Matcha accessoires toegevoegd. Zo maak je van ieder thee-momentje een waar feestje!

Nieuw! De Horeca en B2B Missie!

De meeste mensen drinken hun Matcha in de ochtend, in de middag of bijvoorbeeld voor het sporten. Stuk voor stuk onthaastende en heerlijke momenten, maar voornamelijk thuis.. Bij een bezoekje aan dat gezellige strandpaviljoen of die leuke eetgelegenheid willen we steeds vaker zo'n zelfde momentje ervaren met een heerlijke kop thee. Wij van Matchacha in ieder geval wel!

Vaak krijgen we een kopje heet water voor onze neus geserveerd en de keuze uit een paar smaken theezakjes. Met een beetje geluk krijgen we er een plukje verse munt bij en een lepel honing. Niet heel verkeerd, maar als we een vergelijking maken met bijvoorbeeld, een pot (filter) koffie, en deze ingeschonken krijgen, kijken we toch een beetje gek op. Zeker als je een vers gemalen koffie of een lekkere romige cappuccino verwacht.

Het thee momentje buiten de deur speciaal maken! Specialer dan dat we nu gewend zijn en doorgaans voorgeschoteld krijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat een hoge kwaliteit en lekkere Matcha groene thee voor horeca en B2B de nieuwe healthy lifestyle trend zal worden. Tevens nieuwe bezoekers zal aantrekken en de perfecte manier is om je te onderscheiden van andere gelegenheden.

Daar gaan we bij Matchacha aankomende tijd onze mouwen voor opstropen! Zodat we binnenkort ook voor een fantastische kop Matcha Thee of Matcha Latte bij dat leuke tentje op de hoek terecht kunnen.

 

Bekijk hier de aflevering van Keuringsdienst van Waarde - Matcha
(TIP De bezochte plantage in Japan 8m24s, 12m42s en 19m03s is waar de Matcha van Matchacha vandaan komt)