Over Shohokuen


De missie van Shohokuen

De Shohokuen-theeplantage heeft als missie om mensen uitstekende aromatische theesoorten te bieden die hun leven verrijken. De plantage volgt de aloude traditie van Isshin Sannyou, oftewel ‘het plukken van drie bladeren van een takje’. In de vroege zomer, als de bladeren in grote aantal zijn gekiemd, worden alleen de drie jongste, bovenste blaadjes geplukt, terwijl de rest van de blaadjes op de takjes blijft zitten. Een tijdrovend en arbeidsintensief werk dat garant staat voor de hoogste kwaliteit thee.

De Shohokuen-fabriek houdt zich strikt aan ISO 22000. Deze internationale norm voor voedselveiligheid garandeert dat elk product dat Shohokuen op de markt brengt, wordt gemaakt met respect voor veiligheid en hygiëne. Deze waarden zijn de hoekstenen van de Shohokuen-traditie sinds de dag dat de plantage werd opgericht.

De Shohokuen-traditie

De Shohokuen-theeplantage in Uji, bij Kyoto, werkt al eeuwenlang volgens dezelfde tradities. Door deze gewoonten onverminderd voort te zetten, bevorderen zij nieuwe kwaliteitsnormen die weer de tradities van morgen worden. Eén ding is zeker: in het verleden, het heden én de toekomst zullen alleen de beste theeën de naam Shohokuen dragen. De tevredenheid van theedrinkende klanten is voor Shohokuen immers altijd de grootste drijfveer geweest en zal dit altijd blijven.

LEES MEER OVER DE SHOHOKUEN-PLANTAGE EN DE SHOHOKUEN-GESCHIEDENIS