Shohokuen geschiedenis en onderscheidingen


De geschiedenis van Shohokuen

Theeplantage Shohokuen richt zich al meer dan veertien generaties lang op het cultiveren van Japanse thee uit de theevelden van Uji, Kyoto, de geboorteplaats van de theetraditie in Japan. Hoewel we trouw blijven aan de tradities, zien we het ook als onze taak om in te spelen op nieuwe wensen rondom een product dat zo belangrijk is voor de Japanse cultuur. Ondanks de veranderende moderne samenleving zijn onze doelen al meer dan driehonderd jaar hetzelfde: thee maken van het hoogste niveau, het leven van onze theedrinkende klanten verrijken en, afgestemd op de veranderende tijden, een nieuwe theecultuur bevorderen.

Thee toegewijd aan de keizerlijke viering

In 1926, toen keizer Showa de troon besteeg, vond aan het keizerlijk hof een groots feest plaats. Speciaal voor deze gelegenheid werden de meest gewaardeerde producten uit heel Japan geselecteerd. Uit talloze theefabrikanten koos men juist de Shohokuen-thee om aan de keizerlijke tafel te serveren. Een bijzondere eer die van Shohokuen een begrip maakte en ervoor zorgde dat de kwaliteit van onze thee nationaal werd erkend.

LEES MEER OVER SHOHOKUEN EN DE SHOHOKUEN-PLANTAGE