Shohokuen-plantage


Veiligheids- en kwaliteitsmaatregelen bij Shohokuen

Bij Shohokuen zijn ze serieus over de veiligheid en de kwaliteit van onze producten. Voordat een van onze heerlijke theeën je lippen raakt, zijn ze onderworpen aan een reeks strenge tests die hun veiligheid en kwaliteit waarborgen. Hieronder lees je meer over slechts enkele van de strikt gehandhaafde maatregelen.

Communicatie met de plantages

Thee maken begint op het land. Shohokuen begrijpt dat de grondstoffen allesbepalend zijn voor de smaak en de kwaliteit van het eindproduct. Precies daarom zorgen de mensen van Shohokuen voor een perfecte communicatie tussen alle leden die bij het theefabricageproces betrokken zijn, van de directie tot de boeren die de theeplanten laten groeien. Shohokuen onderhoudt bovendien intensief contact met de Japan Agricultural Cooperatives Group om te zorgen dat de manier van werken op de boerderijen altijd up-to-date en volgens de richtlijnen is. Alleen zo kunnen zij de kwaliteit en de voedselveiligheid van de gebruikte theebladeren garanderen. Goed opgeleide Shohokuen-specialsten geven de medewerkers van de plantages elk jaar workshops over een veilige en hoogwaardige theegroeiprocedure. Dit doen zij op elke plantage die voor de Shohokuen-Matcha bladeren verbouwt.

Vandaag de dag bij Shohokuen

De Shohokuen-fabriek werkt volgens de officiële ISO 22000-voorschriften, Dit systeem, ontwikkeld door de Internationale Organisaties voor Standaardisatie, waarborgt de beste voedselveiligheidprocedures volgens een wereldwijde norm voor de voedingsindustrie. Binnen het bedrijf houdt een 'voedselveiligheidsteam' zich uitdrukkelijk bezig met de veiligheid en de kwaliteit van al onze producten.

LEES MEER OVER SHOHOKUEN EN DE SHOHOKUEN-GESCHIEDENIS